Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan kan jeg kontakte ByEleganse?

Du kan sende oss en e-post til info@byeleganse.com, hvor vårt kundeserviceteam vil være glade for å hjelpe deg med det du trenger!

 

Sender dere til hele verden?

Ja

  

Kan jeg endre eller avbestille min ordre?

Siden vi har som mål å behandle ordre så raskt som mulig, må du be om eventuelle endringer/avbestillinger innen 12 timer etter bestilling. Alle henvendelser etter denne tiden vil bli avvist. Din ordre kan returneres for full refusjon etter at den er mottatt.

 

Hvilke betalingsmetoder aksepterer dere?

Vi aksepterer alle større kredittkort (VISA, Mastercard, AMEX) og PayPal-betalinger.

 

Når blir ordren min behandlet?

Alle ordre håndteres og sendes ut fra vårt lager. Vennligst tillat ekstra tid for behandling av din ordre i ferieperioder og salgssesonger. Vi behandler ordre fra mandag til fredag. Ordre vil bli behandlet innen 1-3 virkedager fra bestillingsdatoen og sendt dagen etter behandlingsdagen. Vær oppmerksom på at vi ikke sender i helgene.

 

Hvor sender dere fra?

Vi sender fra Hongkong.

 

Hvor lang tid tar det å motta min ordre?

På grunn av høy etterspørsel kan det ta mellom 2-4 uker før bestillingen ankommer.

 

Hva om jeg ikke mottar min ordre?

Hvis du ikke mottar din ordre innen 30 dager etter forsendelse, har du rett til full refusjon.

 

Vil jeg bli belastet for toll og avgifter?

Prisene som vises på vår side er skattefrie i norske kroner, noe som betyr at du kan være ansvarlig for å betale toll og avgifter når du mottar din ordre. Importavgifter, toll og relaterte tollavgifter kan pålegges når din ordre ankommer sin endelige destinasjon, og dette bestemmes av ditt lokale tollkontor. Betaling av disse avgiftene og skattene er ditt ansvar og vil ikke bli dekket av oss. Vi er ikke ansvarlige for forsinkelser forårsaket av tollavdelingen i ditt land. For ytterligere detaljer om avgifter, vennligst kontakt ditt lokale tollkontor.

 

Hvordan returnerer jeg en vare?

Vennligst kontakt oss på info@byeleganse.com.

 

Hva om varene jeg mottok er defekte/feil/skadet?

Vennligst kontakt oss hvis du har mottatt varer som er feil, mangler og/eller defekte. Vennligst inkluder ditt ordrenummer, fotografier av varene og all relevant informasjon når du mottar pakken din. Vi vil gjøre vårt beste for å løse saken din så snart som mulig.

 

Når vil jeg motta refusjonen min?

Alle refusjoner vil bli kreditert til din opprinnelige betalingsmåte. Hvis du betalte med kreditt- eller debetkort, vil refusjoner bli sendt til kortutstedende bank innen 7-10 virkedager etter at den returnerte varen er mottatt eller avbestillingsforespørselen er gjort. Vennligst kontakt banken/kredittkortselskapet med spørsmål om når kreditten blir lagt til kontoen din. Hvis du ennå ikke har mottatt kreditten for ditt returnerte beløp, her er hva du kan gjøre: Kontakt banken/kredittkortselskapet. Det kan ta litt tid før refusjonen blir lagt til kontoen din.